dilluns, d’abril 09, 2007

L'Estat, quan vol, ens abandona en estampida.


(El següent text és una ampliació d'un comentari que vaig fer a l'interessant blog Maniobras Orquestales... en la Blogscuridad)


Renfe sempre ha donat un servei més aviat dolent a Catalunya, però últimament és molt pitjor. Hi haurà aguts comentaristes espanyols que diran que des dels mitjans catalans s'exagera la mala qualitat del servei de Renfe, preparant el terreny per a tenir motius morals per a exigir el traspàs previst a l’Estatut de Renfe a la Generalitat (com afirmava fa mesos el (ultra)no-nacionalista Antonio Robles, secretari de Ciudadanos). Collonades. Per començar, des de quan els mitjans de comunicació catalans són majoritàriament catalanistes. Des de mai. Per acabar, el que passa és real. Jo feia molt temps que no agafava el tren, i el vaig agafar fa dos dies (Divendres Sant) per a anar a Girona. D'anada, vam haver d'anar dempeus, enganxats a la porta de sortida, ja que estava a rebentar, durant 1hora i 20m (moltes vegades feia aquest trajecte i mai m'havia passat). De tornada, vam haver de deixar passar un tren, ja que, al no haver passat l'anterior, l'andana estava pleníssima de gent, la qual es va abalançar com un ramat en estampida dins els vagons, comprimint-se fins desafiar les lleis de la física. Algú viatjat va cridar, "això és pitjor que a la Índia!"

I és que dóna la sensació, que davant la proximitat del traspàs dels trens de Renfe, "les rates abandonen el vaixell", així de simple. L'estat destina menys recursos dels mínims exigibles a aquest servei. D'igual manera, a Tarragona, on els Mossos havien de desplegar-se el 2008, substituint als cossos de policia estatals, aquests cossos s'han retirat ja de la província, obligant al trasllat urgent i no previst de 330 Mossos al Tarragonès (informació del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya). I això quan n’hi ha menys dels necessaris, encara, allà on ja s'han desplegat. A més, ja fa anys que els cossos estatals, davant el trasllat de competències, tenen i han tingut menys efectius dels necessaris en els territoris que encara han controlat.

Tot això, unit a la reticència de l'Estat a traspassar més recursos financers a la Generalitat (competències sense recursos... mal negoci), suposo que té per objectiu, el causar un col·lapse. I que els catalans, il·luminats per la Veritat (la "Verdad Ezzpañola"), veiem la llum i ens adonem que un excessiu autogovern és perjudicial per a nosaltres, i que el millor és que el "Papa Estat" Ezzpañó ens ho controli tot. Això sí, expoliant-nos fiscalment, i devent gran part de la seva capacitat financera a la recaptació a Catalunya. Gràcies Espanya per l'expoli que escanya el nostre desenvolupament. Gràcies per no respectar la nostra llengua i cultura i lleis i intentar contínuament destruir-les. Gràcies per mentir i imposar sempre. Gràcies per res de res.

2 comentaris:

CdeCarabassa ha dit...

Quanta raó tens. Davant de tanta evidència no caldrà ser catalanista per ser independentista.

Roger T. ha dit...

Si, avui he vist l'entrevista de la Terribas a López Tena. L'home sosté que els espanyols ens controlen totalment, tot l'important s'ha de votar a Madrid, i ens impedeixen desenvolupar-nos. I que no hi ha res a fer, no canviaran perquè les coses els van molt bé així. L'única via és la obtenció d'un Estat. No he vist mai ningú tant taxatiu i tant carregat de raons. Ha comentat que és un "convers", que abans no pensava així, però viure enmig del poder espanyol (és membre del CGPJ) l'ha convençut. Crec que quan un poble necessita líders potents, aquests sorgeixen espontàniament. I ja n'han sorgit uns quants. Bona senyal.