dissabte, de gener 06, 2007

ETA, terror al servei d'Espanya

L'organització terrorista ETA és una rèmora d'altres temps, és una organització que va ser creada com a resposta violenta a un Estat dictatorial i violent, i en el seu moment va tenir un sentit i va fer una funció positiva per al seu país, Euskadi. Però els temps han anat canviant, i la lluita violenta en l'entorn i les circumstàncies actuals s'ha convertit en obsoleta, mentre que ETA no ha sabut desapàreixer dignament fent una contribució positiva al seu país. És un organisme que s'ha enquistat, incapaç de superar la inèrcia dels hàbits i les estructures adquirides quan tenia un sentit, amb un esforç que la portés a l'autodesintegració.

En un moment donat, el nacionalisme espanyol (encara que el PSOE és igualment nacionalista, el seu banderer és el PP), suposo que es va adonar que era incapaç d'acabar amb ella, i que com que comptat i debatut no feia tant de mal, doncs s'aprofitaria de la seva existència per reforçar-se. ETA li donava un enemic clar, que catalitzava i potenciava el sentiment espanyolista de la població, sentiment que revertia en més vots al nacionalisme espanyol, o sigui al PP. D'altra banda, el nacionalisme basc s'encamina de forma pacífica, ferma i efectiva cap a una emancipació cada cop més gran d'Euskadi, i ETA és un pal a les rodes en aquest procés. És un impediment perquè avui dia el País Basc, i qualsevol país en el nostre entorn, només pot avançar en el procés de construcció-emancipació nacional de forma demòcratica i pacífica. I per a que aquest avenç sigui possible, és necessària la unió de tots els nacionalistes bascos. I ETA i el seu entorn, no només no contribueixen a aquest avenç, sinó que a més donen motius a l'enemic per deslegitimar-lo. Per tant ETA és avui només una eina al servei del PP.

Aquest últim atemptat -que aparentment no pretenia fer víctimes mortals-, sembla que volia ser només un avís de que calia alguna oferta millor per part del govern espanyol. Els terroristes imitaven així el que va que fer la IRA quan negociava el desarmament definitiu amb els anglesos. Però pel que es veu (
singulardigital), el màxim dirigent de la banda, Josu Ternera, diu que "ni conec l'atemptat ni estic d'acord amb ell". O sigui que la ETA "oficial" sembla que és conscient que només és ja un estorb per a Euskadi i que ha de deixar d'actuar i desaparèixer del mapa, i que l'atemptat és obra de purs sonats o psicòpates amb ganes de sang i fetge. És possible fins i tot que hagués estat organitzat per algun membre del CESID favorable al PP infiltrat dins la banda (doncs els Estats tenen espies allí on els hi convé).

A més a més l'existència d'una ETA activa posa l'opinió pública espanyola en una dialèctica de guerra i violència impròpia d'un Estat occidental avançat, i que trobo patètica i insuportable. El millor que podria fer ETA és desintegrar-se, sense cap negociació prèvia ni sense demanar res, de cop i volta, durant aquesta legislatura, o bé esperant a la propera legislatura al govern espanyol (en la que amb tota probabilitat governaria el PP), a mode de càstig per un PSOE que ha negociat de forma nula. Li faria un favor al seu país i donaria també el seu últim cop al PP, al qual deixaria sense enemic.

P.D.:Llavors sens dubte el catalanisme passaria a primera línia de foc del PP, però això probablement ens beneficia als catalans, ja que desperta molt més les consciències sobre la injusticia en la que ens trobem. Doncs el PSOE, si bé té igualment com a objectiu acabar amb nosaltres com a poble, té un estil més subtil, més maquiavèlic i envoltat d'un tel de fals progressisme, i això sempre enganya a més d'un.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Roger estic d'acord amb tu en gairabè tot, de totes maneres t'has passat amb el tema de l'infiltrat del CESID. Reconec que és posible però no es poden dir aquestes coses sense cap tipus de prova, no es en absolut una opinió objectiva ...

Vier ha dit...

Tot ben cert, ja no només serveixen al nacionalisme espanyol més ranci, però jo penso que la pròpia ETA també guanyarà amb la victòria dels populars, ja que si el PP torna a posar Euskadi en estat d'excepció, la banda terrorista recuperarà les simpaties de part de la població basca.

En qualsevol cas, certament són un grup de gent violenta que són terroristes de professió i, donat que no saben fer res més, necessiten perpetuar-se.

Enhorabona pel teu blog i endavant!

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb la tesi principal d'aquest post. També coincideixo amb en Vier en el sentit que ETA necessita perpetuar-se, i per tant no crec que vulguin desaparèixer així com així... penso que tenen uns interessos que ja no tenen res a veure amb la seva gènesi. És una màfia, i seguirà sent aprofitada pels partits polítics espanyols principals (PSOE i PP) mentre puguin anar traient rèdits electorals del tema. És absolutament vergonyós que no hagin volgut aprofitar una situació d'alto el foc indefinit... a veure com acaba l'assumpte.

Roger T. ha dit...

Anònim, sobre lo del Cesid en cap cas afirmo que sigui així, només que és una possibilitat, potser pixo fora de test però per si de cas, al món passen coses més increïbles. Vier moltes gràcies pels ànims. I phantom, si ja veurem com va, de moment Batasuna s'ha desmarcat en certa manera de la violència i per tant, d'ETA, i això és un fet fins ara inèdit. Sincerament no crec que tornin a atemptar.