dissabte, de juliol 14, 2007

ICV i el PP voten junts... contra el català

Continuem amb la temàtica lingüística, sobre la qual ja porto uns quants posts. No pretenc cansar a ningú, però és que alguns fets, clamen al cel, i cal explicar-los ben alt i ben fort, ja que els mitjans de comunicació tradicionals, molt en general no ho fan. Resulta que, segons informa Vilaweb, i també l'Avui -breument en un petit apartat titulat "Les claus"que no he trobat a l'edició d'Internet, i mencionat brevíssimament en aquest article de Marçal Sintes-, el propassat dimarts dia 10, en un ple de l'Ajuntament, el PSC, ICV-EUiA i el PP, van votar conjuntament en contra d'una proposta d'ERC perquè l'Ajuntament fes un Reglament d'Usos Lingüístics.

Resulta que el 80% d'ajuntaments de Catalunya ja tenen aquest Reglament, el desenvolupament del qual disposa la Llei de Política Lingüística de 1998. Caram, no calia que entrés Ciudadanos a l'Ajuntament per anar contra el català, però si tenim ICV!! Iniciativa, el partit dels grans barruts, el que té més densitat de barra per polític. Un partit, al contrari del que diu el seu nom, sense cap voluntat ni capacitat d'iniciativa política. Completament al servei del PSC -i per tant, de l'espanyolisme-, i incapaç de discrepar de l'Amo en res mínimament rellevant. Com gosaran anomenar-se catalanistes després d'això?? Doncs -ho faran- amb un gran somriure, una gran convicció i sense cap mena de vergonya!!

En aquesta línia, també vull recordar que, durant el govern bipartit amb PSC i ICV -després que es fes fora ERC del Tripartit I-, el govern espanyol, va presentar a la Generalitat l'esborrany del Decret d'Ensenyaments Mínims de l'Educació Primària -el de la tercera hora de castellà. El decret pretenia desbaratar un sistema educatiu que permet l'existència de la immersió lingüística a Catalunya. Més tard, totes les associacions del món de l'educació s'hi van oposar. A més de ser una ingerència en les competències de la Generalitat. Al govern català li va semblar perfecte, impecable, no hi va veure cap inconvenient.

Per acabar, vull recordar la darrera pijoanècdota de la pija cap d'ICV a Barcelona, Imma Mayol. Aquesta, amb motiu de la visita a Barcelona de l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore, va fer un discurs... en castellà. Perquè -en aquest idioma i no en català, la seva llengua i pròpia de Catalunya, o en anglès, la llengua del convidat i universal-?? Suposo que perquè quedava més "fino" i per no ser "grosera", no? Bé en fi... que si algú encara es pensa que ICV és catalanista -i ja no dic el PSC, perquè la cosa està més clara-, i que no actua contra Catalunya, la seva cultura i llengua, que s'ho tregui del cap.

15 comentaris:

Guillem Casas ha dit...

Quina poca vergonya...

Anònim ha dit...

Vaja,
No en tenia ni idea d'això del discurs, ni d'això de la votació aquesta. Estic una mica desconnectat.

Però bé, què ens podem esperar d'aquesta secta de pa sucat amb oli. Res de bo.

Ara llegint un altre bloc he vist que un comentarista deia que Gore entén el castellà... Ara entenc com va raonar la Mayol. Altre cop el català és substituït pel castellà. I així ens anirà fins que no siguem un país independent. Fins els collons de Catalunya dintre d'Espanya.

Salut!

Felip ha dit...

Ei Roger!

Això d'ICV és una vertadera vergonya, quin fàstic de partit. I damunt encara tenen la cara d'intentar vendre'ns la moto.

Gràcies pel teu comentari, al final segurament aniré a València ;)

reflexions en català ha dit...

Barcelona ja no és el cap i casal de Catalunya perquè els socialistes són uns provincians de pa sucat amb oli, han fet de Barcelona un parc temàtic supercosmopolita, superguai multicultural i no sé quantes parides més.

Un ajuntament que als pregons només convida forans, que menysprea la seva catalanitat, em fa basarda.

Visca l'autoodi.

Anònim ha dit...

Recordem la frase insígnia dels feixistes dels anys trenta: "España Roja antes que rota".

Això ho diu tot. L'anticatalanisme és un fet tangible que va brollant per les escletxes del progressisme pijo-progre espanyolista i del conservadurisme més ranci i decimonònic. El mateix PSOE és un exemple amb l'inefable Guerra i la persecució que es va fer a Jordi Pujol: L'objecte era eliminar un líder sòlid del catalanisme.

Actualment, i gràcies al tripartit, el catalanisme està coix i empresonat: L'invent del "parlamentarisme legitimista" pel que fa a l'elecció de gorvern ha permès la incongruència de que els guanyadors acabin de perdedors. Catalunya no té un lider al govern i el que podria ser-ho està empresonat a l'oposició. Això provoca desencís en el poble i és la causa primera de l'abstenció.

Tanmateix això no preocupa als partits d'esquerra que han deixat la identitat per als caps de setmana i només es centren en "fer coses per a la gent", "resoldre el que els preocupa". Això mateix va fer Hitler: centrar-se en els problemes de la gent i negar el debat.

Vigilem els que ens parlem sempre de "resoldre els problemes" i "fer coses per a la ciutadania". El bé comú ha estat la causa de massacres indescriptibles, de crims horribles. Les foses comunes estan ple de gent que no va fer cas dels que volien el bé de tots, la fe de tots, la bandera de tots o el déu de tots.

Per cert: sembla que fer coses per al català no és fer coses per la gent.

Mr Blob i Cinquantapeus ha dit...

Mentalitat d'espanyols. Al final sempre hi ha una excusa o altra per dimitir d'identitat i llengua no fos cas que ens tractin de "radicals". Per què ens consta tant desfer-nos d'aquest complex d'esclau colonitzat?Això del discurs en castellà és un exemple de prejudici lingüístic de manual. Salut!

Roger T. ha dit...

Guillem, ja ho pots ben dir...


Marcus, és normal que no entinguessis ni idea, quasi ningú ho sabia, ja que ho amaguen.


orxater, sí, tenen molta cara, efectivament. Vinga, a catalanitzar -o valencianitzar- València doncs!!


reflexions en català, si exacte, això és autoodi. A Barcelona n'hi ha bastant, però també hi ha molta gent ferma, em sembla...


artur,tens tota la raó. Però part de la culpa de la situació actual, també la té CiU, cal dir-ho. No ha sabut crear un projecte que engresqués prou a la gent.


mr. blob, efectivament, la clau de tot és desfer-nos del complex d'esclau colonitzat. Però molts hi troben un gran gust, en aquesta actitud...

Un indígena ha dit...

El més preocupant (i indignant) d'aquest episodi és la nul·la transcendència que ha tingut als mitjans de comunicació.

Anònim ha dit...

Roger,
He llegit la notícia de Vilaweb, a través de l'enllaç que hi has deixat, i no només hi ha votat en contra ICV-EUIA i PP, sinó també el PSC -quina sorpresa!!-. Els únics que han recolzat la proposta de Portabella -ben necessària, per evitar discursos diversos i pregons de festa major, etc. en castellà- ha estat CIU.

Aquests dies he estat llegint els estatuts i projectes ideològics dels partits del Parlament català, i he vist que ICV es consideren sobiranistes i federalistes, i EUIA catalanistes -republicans i socialistes- partidaris del dret a l'autodeterminació, i PSC, per la seva banda es consideren catalanistes i reconeixen que el català és en perill. No s'ho creuen ni ells!! No mouen ni un dit! Això no té nom; ja no parlo del PPC, que aquests com a mínim no tenen pèls a la llengua, però la resta?? Són uns pocavergonyes, traïdors del seu poble!

Salut.

Roger T. ha dit...

indígenes, aquestes coses -les accions contra la llengua i la nació catalana dels partits espanyolistes- són amagades tant com els és possible.

marcus, bé, en realitat ja comento al post que el PSC també va votar contra el reglament. De fet, Iniciativa no fa res pel seu compte, sense el PSC. Però en el post, volia ressaltar el fet que ICV -un partit que se les dona de tant democràtic i catalanista- vota juntament amb el partit hereu del franquisme, en contra de la nostra lengua. Com dius, són uns pocavergonyes de gran envergadura...

Anònim ha dit...

El Saura surt ara dient que estan supercontents de la reunió bilateral entre el Govern catalanoespanyol i el Govern espanyol.

El Saura i la Mayol em fan venir ganes de vomitar.

Anònim ha dit...

Com a militant i membre en les llistes del Partit Popular de Cataluña i Nuevas Generaciones em sent´ho ofés per aquest comentari indegut.
La política de IU o IC, o partit dels vells comunistes reciclat a ecológic, no s´acosta, ni s´ha acostat ni s´acostarà mai a la del Pp.
Per qué vergonya el PP, que no hi ha una democracia per votar el que es vulgui, la vergonya seria votar a un partit anomenat independentista i després que aquest s´aliés amb un partit insignificatiu liderat per un xarnego.

Anònim ha dit...

De debó que t'agrada parlar??? Més aviat sembla que utilitzis gent amb una ideologia que no és la teva (per a gustos, colors) com a dipositaria del teu mal rotllo i les teves carències (si en tens, clar; igual ets perfecte¡). Més calma company i intenta parlar sense exultar-te. Amb els anys et pot costar alguna angina de pit innecessària.

robsup2007 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
robsup2007 ha dit...

Això és d'esperar. ICV és un partit espanyolista sense tapujos que s'enmascara dintre un suposat catalanime federalista. No ens enganyem, és dels tipics partits que es basen en idealismes incapaços de portar-se a la pràctica per després, en el moment que tenen la capacitat d'arribar a ocupar una cuota important de poder, no dubten en portar a cap les majores desbandades hagudes i per haber i les majors incoherències que mai es poden arribar a veure nomès amb la finalitat de quedar bé amb tothom. No tenen principis...

Visca ERC!!!

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

Robert