divendres, de febrer 22, 2008

El NO-DO socioide va fent camí, mentre jo somiejo.

L'altre dia vaig mirar, casualment, el Telenotícies Migdia. Era el dia de la inauguració del TGV, i el dia després de la declaració d'independència de Kosovo. Ja era conscient del grau de manipulació prosocialista i, per tant, proespanyol en general, d'aquests informatius -principal motiu pel qual, en general, no els veig. Del grau de desinformació i narcotització a nivell de les reivindicacions nacionals de Catalunya -i de la política catalana. Les escasses vegades que veig parts d'aquests informatius, i especialment ara en periode preelectoral, tinc la sensació d'estar vivint un malson, quelcom que no pertany a aquest pla de la realitat. És tristíssim admetre que aquesta és la realitat. Que els informatius de la televisió nacional de Catalunya estan conduïts per gent que no estima el seu país, que no té ni puta idea de què significa TV3, ni Catalunya, ni la lluita per la justícia i la llibertat. Gent -periodistes- que, o bé no tenen la suficient capacitat intel.lectual per a superar els tòpics dominants, creats pel poder i els mèdia espanyols, o bé són endollats vitalicis del règim socioide, o simplement tenen tal autoodi que actuen com a traïdors al seu país.

Mentre uns ens escarrassem per construïr, dins els límits de les possibilitats de cadascú, un país on hi poguem viure dignament, que conservi la seva idiosincràcia, i del qual ens en poguem sentir orgullosos a tots els nivells possibles, d'altres, per darrere, ho van destruïnt, per necedat o per mala fe. Bé, en fi, vaig al que volia comentar. El NO-DO socioide del migdia va fer un gran desplegament de mitjans per informar sobre la posada en marxa del TGV Madrid-Barcelona, que tenim gràcies a la magnanimitat del PSOE. Segons els sectaritzats periodistes de TV3, hem de besar els peus als hispanoides -"gracias, ZP, te quiero, y te vi a votá"- per haver-nos atorgat la gràcia de potenciar una Espanya ultracentralista, i provincianitzar una mica més Catalunya -ahir, al Telenotícies Vespre, van comparar quin mitjà era més ràpid per anar de Barcelona a La Puerta del Sol de Madrid, si TGV o avió, els molt provincians i llagoters.

Diu, però, que el TGV -AVE segons els rucs de teuvetres-, s'atura a Lleida, Tarragona i, no sé si ho he entés bé, a dues poblacions de Catalunya més. Bé, el que jo somiejo, i espero, és que els surti el tret per la culata -als espanyols, clar-, i el TGV no augmenti els desplaçaments entre Barcelona i Madrid, o poc, i que si que es converteixi en un mitjà cohesionador del país. Que permeti una més gran fluïdesa entre Barcelona i Lleida, passant per Tarragona, i que uneixi més Catalunya a nivell humà i econòmic.

Sobre Kosovo, a can tauvetres no deixen passar la ocasió de relacionar la seva independència amb violència i altres coses indesitjables. O de rebaixar la rellevància d'aquest fet. Amb aquesta fi, dedicaven una bona estona a deixar parlar un noi kosovar, de no sé quina organització, que sostenia que Kosovo no era realment independent, ja que era controlada pels EUA, etc. -potser, aquest noi, hagués preferit quedar-se a Sèrbia, i que un dia els serbis li tallessin els ous en una de les seves neteges ètniques. En cap moment, a teuvetres, han fet cap esment a la victòria per a la democràcia i la llibertat al món, que representava que un poble s'independitzés democràticament d'un Estat que era un perill constant per a la seva supervivència. L'únic que els interessava era relacionar independència amb violència, por, i el pitjor malson dels burroprogres, els EUA. No fos cas que els catalans ni tan sols pensèssim seriosament en independitzar-nos. Ben bé igual que si es tractés de TV1. Però encara més sectari i biaixat. Com en una dictadura.

9 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Se n'enfoten de nosaltres. Els

A l'informatiu de La 2 en català, després d'un vídeo sobre el segon dia de l'AVE, en què es ressalta la sorpresa pel fet que els vagons anaven gairebé buits, la presentadora va comentar que ahir hi va tornar a haver una incidència a Rodalies, sense explicar res més. Tot seguit, sense tapar-se la cara de vergonya, diu: "Amb tot, els últims tres mesos hi ha hagut menys incidències que al setembre."

Quanta crosta socialista espanyolista!

Roger T. ha dit...

Efectivament company, no tenen cap mena de vergonya. I jo, si nosaltres som la crosta nacionalista, a ells els anomenaria el tumor maligne socialista-espanyol. Bé, salut.

joliu ha dit...

Malgrat tot l'exemple de Kosovo vist d'aprop no sé si ens interessa. T'enganxo uns comentaris d'en Manubens:
(...)Llegint i veient les valoracions dels nostres polítics, vull explicar una mica que ha passat a Kosovo.
Kosovo es territori serbi. No només ho ha estat sempre sinó que per als serbis es on va nàixer la seva nació, com pels espanyols es Astúries o pels catalans la Catalunya nord.
Fa anys molts albanesos, que com diu Sostres, "es morien de gana a la seva merda de pais" van emigrar a aquesta província serbia, per poder menjar.
Aquests emigrants d'origen albanès han forçat una independència passant-se per l’engonal la historia i robant al país que els va acollir, i no han dubtat en sortir al carrer amb la bandera albanesa.
Kosovo, en català Coçova, no es cap exemple a seguir per cap nació sense estat europea. Nosaltres no pretenem robar res, simplement aspirem a la DEVOLUCIÓ dels nostres drets, llibertats i, ja que estem parlant d’això, territoris.
La comparança amb Catalunya m'indigna, i es molt lògica en els nostres illetrats polítics, especialment en l'atontat del Ministre d'Exteriors del país veí, però no es pot utilitzar d'exemple. Apart de que no necessitem cap exemple, ni ningú que es marqui el camí.
Com deia l'amic Borràs en un dinar, la situació extrapolable de Coçova seria, posat el cas de que Catalunya es declares independent, que l'Hospitalet es declares República Independent Marroquí, o el Raval Pakistanès, o el carrer Trafalgar, república independent xinesa.

Roger T. ha dit...

Joliu, intentaré respondre't a aquesta apreciació més extansament, a veure si faig un post sobre el tema.

Josep (sl) ha dit...

La manipulació del mitjans públics i la pressió al mitjans privats no descaradament afins és vergonyós.

Anònim ha dit...

Molt AVE a Madrid, ja parlaven també de fer-lo arribar a Girona, etc. però jo mentrestant no puc anar amb tren des de la meva població a Barcelona. (Tram Vic-Barcelona). Bé, sí que puc anar-hi, però no sabent quan marxa el tren (sempre amb retard), no sabent si arribaré puntual (impossible), etc.

Solució? agafar el cotxe i pagar pàrquing, això sí, passant per una C-17 que està en un terrible estat.

Indignant la veritat, però així va el país.

Salut!

Anònim ha dit...

Em deixava un apunt, Vic-Barcelona 1h 45m més o menys. Ni que visques a Puigcerdà...

Salut.

Anònim ha dit...

Caraocreu, jo pateixo del mateix mal ja que visc a Barcelona i treballo a Vic, amb el handicap que no tinc cotxe. Hauré d'estalviar seriosament per a poder comprar-ne un. És vergonyós l'estat de deixadesa del país. Però és clar, lo important és parlar del putu ave, del ZP, del Mariano, i aquestes coses espanyoles que tant ens importen.

N'estic molt fart de la tv3 espanyolitzada, i m'entristeix molt que Catalunya cada cop quedi més tocada per aquesta narcotització. És d'imbècils acceptar aquesta misèria econòmica i moral a la que ens sotmeten!. I això no canviarà fins que els sociobòtics perdin el suport a les urnes.
Sort d'alguns blogs -com aquest- on parleu clar. Estaria molt bé que uns quants com tu féssiu pressió en bloc sobre aquest tema, dient clarament que n'estem fins els collons que tv3 sigui la veu sociobòtica del PSOE, i dir ben clar que TV3 ha de ser la televisió nacional de Catalunya, i que per tant, ha de canviar radicalment de punt de vista. Que estem fins els collons que ens amaguin que el país decau, i tota la injustícia que pateix el poble català.
Santa paciència. I felcititats pel post!

Roger T. ha dit...

josep sl, efectivament, aquesta gent, els socialistes, no han entès què és la democràcia.

caraocreu, ja ho veus, ja torno a estar per aquí. Vaig mirant el teu bloc, però no tant com fa una temnporadeta, ja que les inversions en borsa no em van allò que se'n pugui dir gaire bé, i m'he desinteressat una mica del tema fins que vinguin temps millors. Vaja, que lo meu no és la borsa, em sembla. Lo del tren Vic-Barcelona és una vergonya, però clar, si ens roben els calès, no en tenim per a millorar les nostres infraestructures.

Marcus, alguns blocs ja procurem denunciar aquesta situació tant degradant, i bé, en vistes de que algun bloc polític de la catosfera és esmentat en alguns "grans" diaris espanyols, crec que és pot dir que, la catosfera, té més influència, o és més escoltada que el que semblaria per les xifres de lectors que té, que dubto que en cap cas siguin masses, realment. No sé si es podria fer alguna cosa més "organitzada" per a que els missatges crítics que alguns transmetem tinguin més influència.